ProvÝncia de Girona


EsglÚsia de Sant Pere
(Pals, Baix EmpordÓ)

41║ 58,315'N ; 3║ 8,816'E
Les primeres notÝcies que tenim d'aquest temple sˇn de l'any 1202. Ja en el segle XV es va haver de reconstruir el temple, amb pedres reaprofitades de l'anterior edificaciˇ i del castell. Aquesta reconstrucciˇ es va fer seguint els cÓnons g˛tics i amb un edifici de majors dimensions. La darrera reforma es va produir en el segle XVIII quan es van afegir unes golfes. 


El temple tÚ una ˙nica nau coberta amb unes interessants voltes de creueria. Destaca la proporcionalitat i el jocs de volums, que el fan un edifici molt acollidor. 


L'absis Ús semicircular per la part exterior, mentre que per l'interior mantÚ forma poligonal. Tot el temple estÓ reforšat per fins contraforts on descansen els nervis que sustenten la coberta.


A la fašana barroca, encara es poden veure restes de la fašana del segle XII. Es poden observar les traces dels tres pilars de l'antic campanar de cadireta i dels dos vessants de l'antiga coberta. TambÚ podem veure una petita finestra de doble esqueixada en el costat esquerre de la porta.