Província de Girona


Catedral de Girona
(Girona,Gironès)

Claustre

Va ser edificat al segle XII, tot i que diversos vestigis apunten la possibilitat que anteriorment ja existís un claustre primitiu en aquest mateix indret.


La seva planta és trapezoïdal, ja que es va haver d'adaptar, per un costat, a la forma de la muralla que envoltava la ciutat. Està format per quatre galeries cobertes amb volta de quart de cercle, excepte la del costat nord que ho està amb volta de canó, ja que al seu damunt hi ha un altre pis amb dependències.

Exterior del claustre. Mur nord    Exterior del claustre. Mur nord


Les quatre galeries tenen arcs de mig punt recolzades en parelles de columnes i pilars. Aquestes arcades estan decorades, interna i externament, per un guardapols que ressegueix les arcades i que es recolza en petites columnes esculpides o en alguns casos figures d'animals. Els capitells i els pilars estan ricament decorats. Malgrat haver estat esculpits en dues etapes, mantenen una gran unitat.

Vista general del claustreDetall decoració d'un pilarGaleria del claustre

Capitell del claustreArcades galeria del claustreCapitell del claustre

Decoració pilarAles nord i oestColumnes claustre

Columnes claustreDetalls capitells Galeria del claustre

Detall pilarColumnes i capitells
A continuació teniu la planta de la catedral, on hem marcat amb diferents colors els altres punts d'interès. Feu click al seu damunt per accedir a ells. 


Catedral de Santa Maria Tresor de la catedral Palau Episcopal Claustre Torre de Carlemany Elements litúrgics i decoratius Selecciona una part de l'edifici