Província de Girona


Santa Magdalena de Cambrils
(Vallfogona del Ripollès, Ripollès)

42º 10,140'N ; 2º 20,403'E     
Església de caire rural situada a dalt d’un turó a 1.547 metres d’alçada en el terme municipal de Vallfogona del Ripollès.

Els seus orígens són incerts, doncs a les poblacions properes de Vidrà i Vallfogona no existeix cap document que en faci referència. Actualment pertany a la parròquia de Vallfogona i és aquí on podem la podem trobar citada a partir de 1546 en els seus arxius parroquials.


Tampoc està clar quan va ser edificada, encara que per les seves característiques podria haver-se construït ben entrat el segle XIII.


L’edifici es compost per una sola nau rectangular, amb un atri afegit posteriorment a ponent i que es va eliminar fa uns anys. Aquest protegeix la porta d’entrada, formada per un arc de mig punt adovellat. Al seu damunt s’alça un campanar de cadireta reconstruït.


La capçalera es quadrada, sense destacar en planta. Interiorment està coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada i força baixa.


El parament està fet amb pedres totalment irregulars unides amb morter. Presenta una única finestra de doble esqueixada en el mur sud.

Mur est      Finestra del mur sud