Província de Girona


Sant Esteve del Llop
(Darnius, Alt Empordà)

42º 22,240'N ; 2º 48,299'E
No es coneixen gaires dades al voltant dels orígens d'aquest temple. La seva estructura i tipologia constructiva sembla correspondre a la primera meitat del segle XI. 


El temple és de reduïdes dimensions, format per una sola nau acabada en un absis semicircular, precedit d'un ampli tram presbiterial. La nau té una coberta de fusta, mentre que la de l'absis és de quart d'esfera.  En l'absis s'obria una petita finestra d'una sola esqueixada, que va ser cegada en instal·lar el petit retaule que el presideix.

Absis     Interior del temple


La nau va ser reformada o reconstruïda al llarg dels segles. També es va afegir una capella i la sagristia en el mur sud.


La porta d'accés es troba en el mur oest. Està formada per un arc de de mig punt adovellat. Sobre la porta trobem un petit ull de bou i coronant la façana un campanar de cadireta d'un sol ull.  

Façana oest      Porta d'accés


Al costat de la porta d'entrada trobem una pedra amb una cavitat en la part superior en forma de peu humà. La tradició popular diu que es tracta de l'empremta del propi sant Esteve.