Província de Girona


Sant Pere Sestronques
(Anglès, La Selva)

41º 56,390'N ; 2º 39,722'E    Els orígens del temple es remunten al segle IX, quan era una sufragània de la veïna església de Sant Amanç. Posteriorment passà a dependre de Sant Martí Sapresa. 


A finals del segle XX el temple presentava un aspecte lamentable i fins i tot es va esfondrar part de la coberta de la nau. Recentment ha estat restaurada, potser en excés.


El temple actual va ser construït a finals del segle X. És de caire rural, format per una petita nau rectangular acabada en un absis semicircular. Aquest està cobert amb una volta de quart d'esfera, mentre que la nau té una coberta de fusta. L'arc triomfal, de mig punt, arrenca de dues senzilles impostes. Un banc d'obra recorre els murs laterals i el tram presbiterial.


Durant la recent restauració es van tornar a obrir dues finestres que havien estat cegades amb el pas dels anys. Una d'elles la trobem en l'absis. Es tracta d'una petita obertura d'una sola esqueixada. L'altra, molt més interessant, es troba en el mur nord, prop del presbiteri. Destaca per les seves dimensions, ja que l'arc de ferradura amb que està coronada, ens transporta al passat pre-romànic del temple. Tractant-se d'un temple petit i rural, no s'acaba d'entendre un finestral tant gran.


La porta d'accés és troba en el mur oest, protegida per un porxo de factura moderna. Corona aquest mur un campanar de cadireta d'un sol ull.


La porta està formada per un arc de mig punt, les dovelles de la qual són petites i no gaire ben escairades.