Província de Girona


Sant Miquel de Cladells
(Santa Coloma de Farners, La Selva)

 

41º 51,431'N ; 2º 33,823'E    
No es tenen gaires dades fiables al voltant de la construcció del temple. Algunes fonts assenyalen que aquest temple era el que en l'acta de consagració de l'església de Santa Coloma, apareix com a Sant Miquel Arcàngel. La seva ubicació a la vall de Santa Coloma i el fet de compartir advocació fan pensar que podria tractar-se de la mateixa església. Si fos així, la primera notícia que tindríem seria la seva consagració, celebrada l'any 950.


El temple actual però, es va construir en el segle XII. Diverses modificacions i edificis afegits han deixat oculta gran part de la fàbrica romànica.


Té una única nau, de planta lleugerament trapezoïdal, doncs els murs oest i la línea d'unió entre la capçalera i la nau estan clarament esbiaixats. La nau es cobreix amb una volta apuntada. L'absis semicircular va ser regruixat amb posterioritat, d'una forma bastant barroera.


L'absis està decorat amb un curiós fris sota la cornisa, que està decorat amb semiesferes amb una creu incisa.


La porta d'accés es troba en el mur sud. Està formada per dos senzills arcs de mig punt en gradació.


En el mur nord de la nau trobem una altra porta, que en aquest cas permet l'accés a la torre campanar. Aquesta té planta quadrada i només un pis amb finestres.