ProvÝncia de Girona


Sant Feliu del Riu 
(Montagut i Oix, Garrotxa)

42║ 17,853'N ; 2║ 35,691'E
DesprŔs d'un llarg passeig de pujada des de Sadernes, arribem al temple de Sant Feliu del Riu. L'excursiˇ va tenir la seva recompensa en arribar a aquest bell indret i comprovar com la porta del temple estava oberta.  

Fašana oest         Absis

Va ser constru´da en el segle XII amb una ˙nica nau acabada en un absis semicircular, que en la part central tÚ una finestra de doble esqueixada. La nau estÓ coberta amb volta apuntada, avui totalment ennegrida pel fum.   En el seu interior es conserva una interessant pica, destinada a guardar oli. En un dels extrems hi ha esculpida una representaciˇ de la Crucifixiˇ. Als peus de la Creu es poden veure les imatges de Maria i Sant Joan pregant. A banda i banda de la Creu trobem el sol i la lluna. 


En la fašana oest trobem la porta d'accÚs al temple. EstÓ formada per tres arcs en gradaciˇ, que emmarquen un timpÓ llis amb llinda. Encara conserva part de la forja romÓnica amb que estava decorada. 


TambÚ es conserva la forja romÓnica original en la finestra que podem trobar sobre la portalada. ╔s de mig punt i de doble esqueixada. Per la part exterior estÓ resseguida per un arc esculpit amb un fris de dents de serra. 

Finestra de la fašana oest              Detall de la forja de la finestra


Completa la fašana un campanar de cadireta de dos ulls.