ProvÝncia de Girona


Sant Feliu de Buixalleu
(Sant Feliu de Buixalleu, La Selva)

41║ 47,473'N ; 2║ 35,182'E    Documentada des de l'any 1019 com una possessiˇ de la can˛nica de Girona. Posteriorment va passar a formar part de l'ardiaconat de la Selva i mÚs tard de l'arxiprestat de Santa Coloma.


El temple del segle XI, va patir nombroses modificacions en Ŕpoca g˛tica. A la primitiva nau romÓnica se li van afegir dues capelles laterals, que s'obren a la nau central per mitjÓ de dos grans arcs de mig punt. L'esglÚsia romÓnica tenia planta rectangular, amb una capšalera a l'est formada per un absis semicircular. Aquest va ser aprimat per la part interior, fins que en la darrera restauraciˇ es va tornar a deixar tal com devia ser originÓriament. Exteriorment estÓ parcialment ocult per la sagristia, constru´da posteriorment.


Adossat al mur nord trobem el campanar. Es tracta d'una torre de planta quadrada d'Ŕpoca romÓnica fins a la cornisa que separa els pisos amb finestres. El darrer pis i la coberta piramidal van ser afegits posteriorment. El tram romÓnic tÚ una finestra geminada en cadascun dels seus murs.


En l'interior del temple es conserven algunes dovelles del que va ser la porta romÓnica, muntada en un lloc que no correspon amb l'original. En ampliar l'esglÚsia es va construir una nova fašana en el mur oest.