Des de sempre m'ha apassionat el món medieval, especialment els edificis romànics i els gòtics. Amb el pas dels anys vaig començar a visitar alguns d'aquests indrets de la nostra geografia i vaig començar a plasmar-los amb la meva càmera fotogràfica. Va arribar un moment en que tenia moltes fotografies i no les tenia classificades, així que era difícil recordar on corresponien cadascuna d'elles. Aleshores vaig decidir fer una senzilla web amb totes elles i d'aquesta manera podia afegir una petita descripció de cada edifici. Era una web sense pretensions, pràcticament per a ús personal.

Mentre preparava un viatge per terres navarreses vaig descobrir una pàgina sobre el romànic aragonès i a partir d'ella vaig descobrir altres pàgines de romànic de tot el país. El seu exemple em va fer adonar-me que seria interessant posar a disposició de tothom el resultat dels meus viatges. Vaig rentar-li la cara a la web i la vaig posar en coneixement d'alguns amics. La resposta va ser molt positiva i ben aviat van arribar els primers correus  i les col·laboracions. De mica en mica la web ha anat creixent, tot i que encara queda molt camí per recórrer. Lamentablement no tots els monuments estan documentats. D'alguns només podeu veure les fotografies. Altres encara no he tingut temps de triar les imatges. Hi ha tants llocs per visitar i tan poc temps per posar-se a escriure!!! Espero poder corregir aquestes mancances ben aviat. 

Aquesta web, malgrat que en aquest moment ja té més de 20.000 fotografies, segueix amb la filosofia amb que va ser creada a principis del 2005: ser una modesta mostra de tots els monuments medievals que podem trobar en el nostre país. En ella podreu trobar imatges, descripcions i comentaris sobre els edificis que he tingut ocasió de visitar. També podreu contemplar imatges que m'han fet arribar els col·laboradors d'aquesta pàgina. Entre tots esperem poder fer un ampli recull d'aquells meravellosos indrets que tenim al nostre voltant i que no sempre sabem valorar.

Dani Latorre Sarlé. Girona, Abril del 2013.Dani Latorre Sarlé
Josep Forns
Marta Mª Moltó i Mayolas
Jaume Monés
 
José Luís Navarro
www.artmedieval.net