Castella i Lleó - Província de Sòria


Església de Sant Ginés
(Rejas de San Esteban)

41º 37,323'N ; 3º 15,803'O   
Temple romànic, que es va refer totalment a principis del segle XIX. Només es conserva d'època romànica la galeria porxada adossada al mur sud i la porta d'accés que trobem en aquest mateix mur.


La porta d'accés és d'arc de mig punt, amb tres arquivoltes decorades amb flors de quatre pètals la interior, bossell la del mig i boles en dues franges la més exterior. L'arquivolta central es recolza en un parell de columnes amb els capitells llisos. La portalada es corona amb un teuladet recolzat en una cornisa decorada amb boles. Aquesta es sustenta en vuit mènsules esculpides. Entre els motius que es poden veure hi ha un centaure, un felí, una parella i un personatge llegint.
 
La galeria està formada per sis arcs de mig punt, essent el central molt més gran, ja que fa les funcions d'arc d'entrada. Originàriament hi havia dos grups de tres arcs a banda i banda del central, però en augmentar les dimensions d'aquest, es va suprimir un arc del costat esquerre.  Els arcs es sustenten en columnes de doble fust. Els capitells tenen esculpides aus picotejant fruits, un centaure, lluites entre bèsties, lleons atacant a les seves preses, Samsó i el lleó, la ponderació de les ànimes i el martiri de Sant Llorenç.


També es conserva una bonica finestra geminada d'època romànica. El capitell del mainell té esculpits motius vegetals molt simples.


De l'interior del temple destaca l'impressionant coberta de fusta, que encara conserva restes de policromia.