Castella i Lleó - Província de Sòria


Església San Ginés
(Sòria)

 41º 46,186'N ; 2º 27,359'O   
Si bé no està clara l’advocació d’aquest temple, són molts els estudiosos que la identifiquen amb l’antiga església de San Ginés, situada prop de la muralla de Sòria. Aquesta zona va anar perdent població al llarg del segle XIV, fins al punt que va ser annexionada a l’església de San Martín de Canales.


En l’actualitat només es conserven parcialment els murs nord i sud de la nau, d’uns quinze metres de llargada i set d’alçada. En ells es poden veure les incisions on anaven col·locades les bigues de la coberta de fusta.


També s’ha conservat una petita part del mur occidental. Actualment no tenim cap dada sobre la capçalera. Caldria realitzar una campanya arqueològica, per saber si es conserven els seus fonaments i així esbrinar la seva forma.

En el mur sud s’obre un gran esvoranc, on de ben segur hi havia la porta d’entrada. Desconeixem si va ser traslladada a algun altre lloc o simplement ha estat espoliada. Probablement estava protegida per un porxo, a jutjar per les restes d’un petit mur trobades al seu davant. En aquest mur també trobem dues espitlleres i les restes d’una tercera.