Castella i Lleó - Província de Segòvia


Església de San Quirce
(Segòvia)

40º 57,106'N ; 4º 7,388'O   
Temple edificat en el segle XII. Destaca la seva façana, on hi podem trobar una decoració a base d'esgrafiats. També són dignes de menció les flors esculpides en les arquivoltes de la porta d'accés al temple. Els capitells estan bastant deteriorats tot i que en el del costat esquerre encara es poden veure els animals fantàstics esculpits. Aquesta portalada ens recorda molt a la de l'església de Sant Just.  


La resta del temple és molt senzill. Té una única nau acabada en un absis semicircular en el que s'obre una finestra de mig punt. Aquesta està decorada amb una arquivolta sostinguda per un parell de columnes amb els capitells esculpits. Sota la teulada podem veure una cornisa esculpida amb motius vegetals i mènsules decorades, tot i que molt erosionades.

AbsisMènsules absis

La torre campanar és de planta quadrada i està molt modificada. En la seva base s'obre una absidiola en el costat est i una petita porta de mig punt en el costat sud. Té dues columnes amb els capitells esculpits amb animals enfrontats. Com els de la portalada principal, l'estat de conservació és bastant pobre.