Castella i Lleˇ - ProvÝncia de Seg˛via


EsglÚsia de San AndrÚs
(Seg˛via)

40║ 57,084'N ; 4║ 7,677'O   
Temple edificat durant el segle XII, per a substituir a un temple anterior en la plaša de la MercŔ, molt a prop de la Catedral, en el barri on antigament vivien els seus canonges. En aquesta plaša es trobava una de les sinagogues de la ciutat. Va donar nom a una de les portes mÚs interessants del recinte emmurallat de Seg˛via.

Vista general

El temple estÓ format per tres naus. La principal estÓ coberta amb una volta de canˇ barroca. TÚ dos absis romÓnics. El del costat dret es va afegir posteriorment en crear una capella lateral. Sobre ella s'alša una esvelta torre mudŔjar de tres cossos. El superior estÓ fet amb totxana i Ús on s'ubicaven les campanes. Aquest tram estÓ dividit en tres pisos. En els dos mÚs inferiors s'obren dos finestres en cada mur, mentre que en el superior s'hi obren tres.


L'absis principal estÓ lleugerament inclinat respecte a la nau. EstÓ dividit en tres espais grÓcies a dues columnes adossades. En cadascun d'aquestes espais s'obre una finestra protegida per un arc de mig punt recolzat en columnes amb els capitells esculpits. ╔s difÝcil identificar les imatges degut a l'erosiˇ.  TambÚ estÓ dividit en tres parts horitzontalment mitjanšant dues lÝnies d'imposta.


A l'interior del temple es conserva un retaule barrocs de principis del segle XVII, un dels mÚs interessants de la provÝncia, obra de Gregorio Fernßndez.