Castella i Lleó - Província de Segòvia


Església de San Juan Bautista
(Cerezo de Arriba, Segòvia)

41º 14,217'N ; 3º 33,482'O   
Església edificada en el segle XIII, però que en època barroca va ser profundament reformada. Tan sols es va conservar la capçalera d'època romànica.


Està formada per un gran absis semicircular, construït amb dos tècniques ben diferenciades. Mentre que a la part inferior podem observar pedruscall unit amb morter de calç, en la part superior s'observen carreus perfectament tallats.


Està dividit en tres espais gràcies a dues línies d'imposta que recorren el tambor absidial horitzontalment. La imposta superior està decorada amb motius vegetals, mentre que la inferior és llisa.

Tres finestres permeten el pas de la llum del Sol a l'interior del temple.


Estan decorades amb una arquivolta, que es recolza en columnes amb els capitells esculpits amb tot tipus d'animals fantàstics, com harpies, basiliscs, grius, sirenes, ...


L'interior de l'absis resta ocult per un retaule barroc.


Si que podem veu el seu arc triomfal, que té els seus capitells finament tallats, on  destaquen els seus lleons i figures humanes.


També estan esculpides les mènsules en que es recolza la teulada de l'absis. El seu estat de conservació encara ens permet veure algunes figures humanes, animals i motius geomètrics.


En l'interior del temple es conserva una interessant pica baptismal.