Província de Barcelona


Santa Llúcia de Quer
(Prats de Lluçanès, Osona)

42º 00,059'N ; 2º 01,473'E     
Situada dins el recinte del castell de Quer, és actualment una capella de propietat privada i que només té culte el dia de la patrona, quan s'hi realitza un aplec i s'obren les seves portes.


El temple va ser aixecat durant la segona meitat del segle XIII, quan Pere d'Oló, fill de Miró de Lluçà, qui va fer construir aquest temple al costat del castell, que tenia en feu del bisbe de Vic. En el seu testament, datat l'any 1297, deixa diversos bens pel manteniment del culte en aquesta església.

Aquest temple va ser molt modificat en el segle XVIII, especialment el seu interior i la seva façana. Està format per una sola nau, coberta amb una volta apuntada i sense absis diferenciat. En la part alta del mur sud s'obre una finestra de mig punt i doble esqueixada.


La porta d'entrada s'obre en el mur oest, feta amb grans dovelles. Al seu damunt hi ha un ull de bou i coronant el mur un campanar de cadireta. Tots tres elements corresponen a la reforma feta en el segle XVIII.


Des d'aquí volem agrair als propietaris del temple la deferència amb Artmedieval.net per permetre'ns l'accés al temple per poder-lo fotografiar.