Província de Barcelona


Sant Quintí de can Pedrerol de Baix
(Castellbisbal, Vallès Occidental)

41º 26,737'N ; 1º 59,582'E      
La capella està situada al costat del mas de Can Pedrerol de Baix, damunt del que fou una vil·la romana. La primera documentació que ens ha arribat està datada en el segle XII, en assabentar-se el bisbe de Barcelona, Arnau Ermengol, que Ramon Bremon de Castellbisbal s’havia venut sense el seu consentiment la vil·la de Sant Quintí l’any 1137, sobre la que la mitra barcelonina hi tenia drets.


Consta d’una sola nau amb planta rectangular i amb volta apuntada, capçada a l'est per un absis semicircular i  una absidiola en el cantó sud.

L'absis és la part més antiga del temple, doncs va ser edificat en el segle XI. Aquest edifici es creu que va ser destruït en algun dels atacs que els sarraïns van realitzar per la zona a principis del segle XII.


És en aquest moment que es reconstrueix el temple amb la nau i absidiola actuals. Aquesta encara presenta dues lesenes, tot i que no completes, dels motius llombards amb que estava decorada.

Absidiola sud     Absidiola sud

Al costat de l’absidiola i al mig de l’absis i en el mur oest es troben les tres finestres de doble esqueixada que il·luminen el temple.


La porta d’entrada es troba en el mur oest. Està format per dos arcs de mig punt adovellats en gradació i llinda, sense que existeixi un timpà.


El campanar, modificat posteriorment,  és de cadireta amb dos ulls i corona el mur oest.